Serveis addicionals

SERVEI PER A LA CONCILIACIÓ D’HORARIS

Avui dia els horaris laborals han canviat, i amb ells les necessitats familiars. En molt casos es fa necessària l'ampliació de l'horari d'entrada i eixida dels xiquets en els Centres Escolars. En conseqüència, el model de gestió de l'atenció als escolars ha de ser adaptat a aquests canvis socials.

Per a cobrir aquestes necessitats de la vida moderna, CATERGUAI ha creat un Servei de Conciliació per pal·liar les necessitats socials del nostre temps que exigeixen als pares uns horaris de treball cada vegada més flexibles i complexos.

La nostra idea és afavorir la conciliació de la vida laboral, educativa i familiar, tant dels pares, com dels xiquets i xiquetes, i amb l'objectiu principal de propiciar el millor entorn educatiu possible i la millor aportació nutricional.

Pel que fa a la flexibilitat horària, a CATERGUAI sabem que els Centres Educatius evolucionen cap a un concepte obert i modern, on l’entrada i eixida d’escola pot ser adaptada a les necessitats personals i laborals de les famílies. En conseqüència, el model de gestió de l'atenció als escolars ha de ser adaptat a aquests canvis socials. Entenem que la nostra labor és facilitar aquesta obertura de conceptes per contribuir al fet que les escoles es convertisquen en un espai per a educar, aprendre i créixer, en conciliació amb les necessitats personals i laborals de les famílies.

Per açò, des de CATERGUAI oferim en els Menjadors Escolars dels Centres Educatius, que així ens ho sol·liciten, un servei d'acollida dels xiquets i xiquetes en horaris de desdejuni i esmorzar, on parem atenció a l'alumnat i els servim aliments adequats per aquestes hores i sempre segons les seues necessitats.

MENÚS ESPECIALS PER A ESDEVENIMENTS

CATERGUAI també celebra amb els seus ususaris les dates destacades. Al llarg del curs, oferim menús especials per commemorar dies i esdeveniments assenyalats.

  • Fem un dinar especial de Nadal
  • En Pasqua, ho celebrem amb la "mona"
  • Celebrem amb un dinar diferent el fi de curs
  • Servim menús especials de celebració per als professors.

XERRADES I ASSESSORAMENT HIGIÈNIC

L'adopció d'hàbits i estils de vida saludables permet evitar o retardar l'aparició de malalties i discapacitats al llarg de la vida de les persones. Els programes de promoció de la salut pretenen millorar-la en la població, i són una de les més eficaces i rendibles estratègies en l'àmbit de la salut pública.

L'edat escolar és el millor moment per a impulsar l'adquisició d'estils de vida saludables, ja que la capacitat d'aprenentatge i l'assimilació d'hàbits és major en xiquets i adolescents. A més, el centre docent, juntament amb la família, exerceix un paper important en la configuració de la conducta i els valors socials dels joves. La millor eina per al foment d'estils de vida saludables en xiquets i adolescents és l'educació per a la salut en l'escola, que permet transmetre coneixements, desenvolupar habilitats i recolzar la realització d'eleccions saludables.

A CATERGUAI compartim aquests principis i contribuïm a la seva consecució. La higiene buco-dental i els hàbits saludables estan presents en cada programació trimestral, a través de suggeriments didàctics (jocs, pòsters, endevinalles, etc), que permeten una educació constant, al temps que divertida.

Tanmateix, CATERGUAI organitza xerrades i tallers per als usuaris del menjador, i també per als pares que consideren interessant aprendre tècniques i raons per a la consolidació de determinats hàbits a casa, des de la infància. Oferim també encontres amb el personal del nostre Departament de dietètica i nutrició, per poder compartir preguntes i coneixements sobre els criteris que s’apliquen a CATERGUAI a l’hora d’elaborar els menús que consumeixen els seus fills.

VISITES GUIADES A LES INSTAL·LACIONS DE CATERGUAI

Les nostres instal·lacions tenen les portes obertes a totes les persones relacionades amb els nostres serveis. Els centres que ho sol·liciten poden gaudir d’una visita guiada per conéixer de primera mà on i com es cuina tot el que arriba a les seves taules cada dia. A més a més, professorat i alumnat podran plantejar dubtes, curiositats i suggeriments al voltant de matèries i processos.