Dietes escolars

Dietes escolars

CATERGUAI és conscient que existeixen multitud de situacions diferents que aconsellen l'elaboració de Dietes Adaptades i Especials per als Menús dels Menjadors Escolars.
La Declaració dels Drets del Xiquet de 1959, proclamada per les Nacions Unides, estableix en el seu article 4 que cada xiquet té dret a una alimentació adequada a les seues necessitats, i des de CATERGUAI treballem cada dia per a fer realitat aquest dret.

Per açò, el nostre Equip de Dietistes i Nutricionistes elaboren dietes adaptades i dietes especials que satisfacen les necessitats de cada xiquet i xiqueta que utilitza els nostres serveis de restauració en els seus col·legis i escoletes.

Dieta Sana

Basant-nos en aquesta piràmide podem dir que per a una correcta nutrició, la freqüència setmanal a consumir dels diversos productes alimentaris és:

  • Nivell 1: Greixos, aquestes han de ser de consum moderat, sobretot aquelles d'origen animal (mantega, cansalades etc..) El consum d'olis vegetals encara que beneficiós, sobretot l'oli d'oliva, deu ser moderat, una cullerada sopera per dia. La fruita seca, galetes, i dolços han d'ingerir-se de manera ocasional.
  • Nivell 2: Peixos, càrnics, ous, etc. És preferible el consum de peixos abans que el de carn. És aconsellable que el consum de peixos es realitze en els sopars, ja que són de més fàcil digestió. Una correcta proporció dels 14 menjars i sopars forts d'una setmana seria, de 2 o 3 racions d'aus, de 2 a 4 racions de porc, vedella, conill etc., i de 3 a 5 racions de peix.
  • Nivell 3: Làctics, han de consumir-se en qualsevol de les seues formes (llet, formatges, iogurts, gelats, etc.) de 2 a 3 vegades diàries.
  • Nivell 4: Fruites i verdures, igual que els làctics es deuen consumir de 2 a 3 vegades diàries, especialment aquelles que continguen vitamina C (taronges, mandarines, Kiwis etc.)
  • Nivell 5: Cereals, arròs, pastes, llegums i tubercles, són la base de la coneguda dieta mediterrània, s'han de consumir diàriament en forma de pa i creïlles de guarnició i potenciar el seu consum amb plats variats, per exemple es podria prendre 2 o 3 vegades a la setmana arròs, 2 vegades pastes i 2 vegades llegums.

La que aconsellem és una forma equilibrada d'alimentar-se, a la qual sotmetem els nostres menús mensualment, menús que estan elaborats pel nostre departament de dietètica que compta amb llicenciats en nutrició.

Dietes Especials