... Menús escolars

Des del nostre Departament de Nutricio?, realitzem la programacio? i planificacio? d’una àmplia gamma de menu?s. Per al seu disseny es tenen en compte les recomanacions de l'OMS (Organizacio? Mundial de la Salut).

L'estructura i la planificacio? dels menu?s ha de facilitar una ingesta saludable mitjançant una oferta equilibrada i variada en el seu conjunt, al mateix temps que atractiva per al comensal. Per a la planificacio? dels menu?s, es tenen en compte els següents criteris. Que siga:

  • Completa: conté tots els grups d’aliments
  • Equilibrada: perquè incorpora quantitats apropiades d’aliments, però sense caure en excessos
  • Suficient: cobreix les necessitats de l’organisme
  • Variada: proporciona la quantitat necessària de vitamines i minerals, ja que inclou diferents grups d’aliments
  • Adequada: a les característiques dels individus i a les seves circumstàncies
  • Pràctica i atractiva: desitjable i amb una bona presentació, amb varietat de textures, colors i temperaturas

Els nostres menús escolars estan formats diàriament per:

  • Primer plat (pasta, llegums, sopa, verdures, arrossos,…)
  • Un segon (carn, peix, ous,…) amb guarnició vegetal
  • Pa
  • Postres (fruita del temps o postres làctics)

La nostra cuina, fonamentada en l’alimentació tradicional i inspirada en la dieta mediterrània però adaptada al context social actual, constitueix la base idònia sobre la qual cimentar els bons hàbits alimentaris entre els escolars.

Els menús adreçats a aquest col·lectiu han de proporcionar els nutrients en quantitat i qualitat suficients per satisfer les seves necessitats d’energia i han de ser supervisats per professionals sanitaris amb formació acreditada i específica en nutrició humana i dietètica, per garantir que siguen variats i equilibrats.

Calibrem diferents factors com l'edat, l'entorn social, els hàbits alimentaris, l'activitat escolar i les necessitats especials. Si és necessari, proposem tot tipus de menús amb dietes especials per a celíacs, diabètics, al·lèrgics, etc.

El menú escolar es confeccionarà trimestralment entre el client i el supervisor assignat. La seua composició és de dues opcions de primer plat, una opció de segon plat, unes postres i pa.

En la planilla de Menús Escolars es detalla la composició dels plats, guarnicions i postres.

Publiquem la seua valoració nutricional (quilocalories, proteïnes, hidrats de carboni i lípids) i el seu calibratge qualitatiu i quantitativa.

Aquestes planillas de menús escolars sempre estaran a la disposició del Centre Educatiu, i dels pares i tutors, per a la seua descàrrega des del nostre Lloc web, perquè puguen conèixer amb antelació què menjaran els seus fills cada dia.

A més a més, aquells centres que ho sol·liciten, poden disposar dels butlletins informatius que publica CATERGUAI per fer el seguiment de cada xiquet o xiqueta al menjador. Amb aquests butlletins, els pares i mares, estarán al dia del què i com menja.